Preskoči na vsebino


Skupnost Loyola

Vodstvo: Apnenik 6 8310 Šentjernej Telefon: (07) 308 26 30

Po božjem usmiljenju in veliki božji dobroti je Bog pred štirinajstimi leti obudil našo skupnost - Skupnost Loyola. Ne zato, da bi bile kaj novega, ampak preprosto zato, da bi tudi to seme moglo pasti v zemljo in umreti, da bi tako skupaj z ljudmi mogle obroditi sadove Božjega kraljestva.

"Če pšenično zrno ne pade v zemljo in ne umrje, ostane samo, če pa umrje, obrodi obilo sadu" (Jn 12,24); ta stavek se je vtisnil v življenje naše Skupnosti po besedi g. nadškofa, Alojzija Šuštarja, in predvsem po njegovem življenju, po katerem nam je Bog približal trdno zaupanje v odrešenjsko poslanstvo Cerkve po Kristusovem namestniku, ki zbira v eno svoje ljudstvo: "Ti si Peter, Skala, in na to skalo bom sezidal svojo Cerkev in peklenska vrata je ne bodo premagala" (Mt 16,18).

Bog nas je poklical v različne škofije in vsepovsod potrjeval isti dar - da moremo le v službi Cerkvi in ljubezni do Pastirjev dopolniti naše življenje v slavo Boga. Želimo biti blizu ljudem na našem skupnem romanju k Bogu, ne po svojih siromašnih močeh, ampak po upanju in veri, da Bog obuja od mrtvih v Jezusu Kristusu, ki se nam vsak dan znova v evharistiji razlomi kot kruh življenja za na pot.

Hvaležne smo Gospodu za dar redovništva, za dar, da smo si sestre. Preko preizkušenj, ki nam jih je Bog poslal, ker je želel utrditi našo vero, upanje in ljubezen, še bolj spoznavamo, kaj je Očetova ljubezen in kako so v veri romali ljudje že pred nami, da so nam mogli predati to luč in svetlobo vere v vstajenje in večno življenje skupaj pri Bogu. Naše sestrinstvo in vse, kar moremo storiti želi biti v službo Cerkvi, da bi le-ta sredi sveta mogla dati pričevanje Poti, Resnice in Življenja, ki je Kristus Gospod. V najrazličnejših delih, ki jih opravljamo, bi bile rade samo znamenje, da je Bog tisti, ki odrešuje, da je življenje po njegovi Besedi vir veselja in vedno nove razpoložljivosti Cerkvi.

V razpoložljivosti Kristusu po zgledu velikega Romarja iz Loyole, ki je želel priromati do Jeruzalema, želimo svoje življenje darovati, "da bi se mogli prepoznati med seboj bratje in sestre novega Jeruzalema, popotniki in soromarji na poti v edini šotor Božjega kraljestva, okus po katerem, čeprav skozi trpljenje in stiske, doživljamo že v šotorjenju po tej zemlji" (iz Konstitucij).

Generalna hiša: Comunita Loyola Via Anicia, 12 00153 Roma - Italia tel. (0039) 6-5810-548

Lokacija:
Print Friendly and PDF